Week tegen de Voedselverspilling

Van 4 tot en met 9 september vragen Resto-013, Bureau Ver(?)antwoord en de Facebookgroep Tilburgs Kliekjes Doorgeefluik extra aandacht voor voedselverspilling. In deze week serveert Resto-013 dagelijks een driegangen diner met overschot van telers, winkels en particulieren wat anders weggegooid wordt. Gasten die tijdens de Week tegen de Voedselverspilling mee-eten bij Resto-013 ontvangen niet alleen het recept van het verrassingsmenu, maar ook een brochure met daarin tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Maandag 4 september wordt het eerste exemplaar van deze brochure aangeboden aan mevrouw Maaike Paulissen  van de gemeente Tilburg bij het diner in MFA Het Kruispunt aan de Sinopelstraat 1.

Veel mensen onderschatten hoeveel voedsel zij zelf weggooien. Gemiddeld werd er in 2016 in Nederlandse huishoudens 41 kilogram per persoon weggegooid.  Vooral brood, zuivel, groente en fruit verdwijnen in de kliko.

Organisatoren
Resto-013 is een organisatie die mensen op 4 verschillende locaties in Tilburg, 6 dagen per week een versbereide, gezonde driegangen maaltijd aanbiedt voor een prijs die voor iedereen betaalbaar is. Naast het serveren van een maaltijd biedt Resto-013 vooral ook een ontmoetingsplek, met het doel het sociaal isolement te bestrijden en de cohesie in de buurt te vergroten. Een en ander is geïnitieerd door de landelijke organisatie Resto VanHarte.

Bureau Ver(?)Antwoord is een organisatie die gericht is op eerlijke handel en duurzamer voedsel. Ontstaan uit de overtuiging om bij te dragen aan een wereld waarin meer rechtvaardigheid is en een betere beloning voor mensen die voedsel verbouwen.

Facebookgroep Tilburgs Kliekjes doorgeefluik is een facebookgroep die opgericht is om verspilling van voedsel in Tilburg te voorkomen. Met inmiddels bijna 3000 leden een groot succes.

Aanschuiven
In de Week tegen de Voedselverspilling kunnen gasten op vier verschillende locaties om 18.00 uur aanschuiven. De locaties zijn MFA Het Kruispunt, MFA Symfonie, De Tongerlose Hoef en MFA De Poorten. Mee-eten kost € 2 (voedselbankleden), € 4 (meedoen-regeling) of € 7 (overige gasten). Kinderen betalen de helft. Je moet je vooraf even aanmelden via resto-013.nl. Daar vind je ook overige informatie.

Van overschot naar smakelijke maaltijd is mede mogelijk door steun van Stadstuinderij Piushaven, Biologische tuinderij Ut Rooie Bietje, Stichting Jacques de Leeuw, Verdiepingsmaaltijd en Plus IJsselstein Tilburg.


Het is niet mogelijk op dit bericht te reageren